Choď na obsah Choď na menu

Podminčolská stopa 2017

18. 2. 2017

Zimná olympiáda detí a mládeže

 

Zimné radovánky na snehu toho roku pokračovali aj spoločnými aktivitami KST Mladosť ODEVA Lipany a lipianskych škôl.

Najprv v piatok 17. februára 2017 sa plný autobus žiakov a študentov vydal na cestu do Litmanovej, kde na svahu SKICOMP Fakľovka prebehla súťaž v slalome. Autorom trate bol Mgr. Anton Vaľko. Časomieru a technickú podporu zaisťoval Igor Sladkovský. Žiaci, si po skúšobných jazdách vyskúšali adrenalín, aký zažívajú naše špičky Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová, Adam Žampa, Matej Falat... na svetových svahoch.  Najlepšími jednotlivcami sa stali: Igor Sladkovský ml. a Nikol Križalkovičová. Poďakovanie patrí vedeniu lyžiarskeho strediska, ktoré preteky umožnilo a poskytlo aj výrazné zľavy skipasov. Prialo nám aj počasie – slnečno s teplotou 4 °C. Dopravu zabezpečovala TJ ODEVA Lipany.

Následne v sobotu 18. februára 2017 sme uskutočnili v lokalite Špárová pri Lipanoch preteky v behu na lyžiach „Podminčolskú stopu“. Pretekať na pripravenej trati, ktorej autorom bol Ing. Ján Feltovič a technickú podporu poskytol Imro Urda, sa odhodlalo 29 pretekárov vo všetkých vekových kategóriách. Prípravku zastupovali Katka Majtnerová, Max Hoza a Tamarka Andrašková. V kategórii žiačok boli úspešné: Laura Mišenková, Tamara Lašová, Lenka Fecková. U žiakov ukázali svoju rýchlosť: Denis Hoza, Maroš Sladkovský, Benjamín Tomko. U mužov zvíťazili Slavo Poklemba a Vladimír Plavčan. U žien výbornú kondíciu pretavila do víťazstva s veľkým náskokom Zuzana Sladkovská. Poďakovanie patrí motorestu v Špárovej (Danka Pribolová) , ktorý poskytol priestory na vyhodnotenie a poskytnutie občerstvenia.  Akciu prišli pozrieť aj rodičia a spolužiaci pretekárov. Neľutujeme, že sme presunuli preteky z pôvodne zamýšľanej lokality pri lesníckej chate na Lúčke – Potokoch bližšie k Lipanom. Potešilo nás aj počasie-večer pred akciou nám pripadlo niekoľko centimetríkov čerstvého snehu a dážď začal až po ukončení pretekov.

Obidve akcie ukázali, že v Lipanoch existujú ľudia, ktorí sú zapálení pre pohybové aktivity a vedú nielen svoje deti, ale deti v školách k zmysluplnejšiemu využívaniu voľného času. Športové rodiny Majtnerových, Hozových, Sladkovských, Križalkovičových, Tkáčových si zaslúžia svoj obdiv, poďakovanie, úctu a nasledovanie. Uspokojiť sa, že deti sú ticho pri počítači, notebooku, mobile a nevyrušujú je povrchné a krátkozraké! Razíme heslo, ktoré poznali už starí gréci – „kalokagatia“ (krása tela a ducha). Akciu sme pre niektorých žiakov uskutočnili aj napriek tomu, že nemali vlastné bežky, ale „kde je vôľa, tam je i cesta“!

Akcie by sa nemohli uskutočniť aj bez podpory KN Modrá Torysa (ceny, poháre, diplomy), sponzorov-priateľov športu a pochopenia vedení lipianskych škôl. Ďakujeme!

Tešíme sa na ďalšie spoločné akcie zimy (Prechod Čergovom Ing. Jána Turlíka, Zelené pleso- rozlúčka so zimou v Tatrách, karneval masiek Litmanová...) na ktoré Vás súčasne pozývame. Informácie nájdete na webstránke KST, jednotlivých škôl, na nástenke pri kruhovom objazde v Lipanoch ako aj na sociálnych sieťach (facebook).

 

                                                                                                Za organizátorov PaedDr. Jozef Sobota

 

pms2017.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2017-02 Podminčolská stopa