Choď na obsah Choď na menu

Hornotoryský horský beh Demiankou - 3.ročník

23. 9. 2017

KST Mladosť Odeva Lipany, OZ Šenviž, obec Krásna Lúka, obec Krivany, mesto Lipany, Gymnázium Lipany zorganizovali 3. ročník Hornotoryského behu Demiankou.

 

VÝSLEDKY:

 

Dážď, blato, chlad, vietor – to boli atribúty tretieho ročníka Hornotoryského horského behu Demiankou z hľadiska prírodných podmienok. Z hľadiska ľudského to však bolo o obete, vytrvalosti, odvahe, súťaživosti, pomoci, filantropii, športovej výkonnosti...

Štyridsať účastníkov v siedmich kategóriach sa vybralo na náročnú trať, ktorá začínala v Krásnej Lúke a cez Kňazovú, Demianku, Putnov viedla do Lipian. Po prezentácii a výklade trate na futbalovom štadióne (poďakovanie patrí Ing. Dušanovi Matijovi, Ing. Mariánovi Bujňákovi a starostovi Krásnej Lúky Ing. Štefanovi Bujňákovi) bežci vybehli popasovať sa nielen s traťou dlhou 21,5 km , ale aj nevľúdnym počasím. Po náročnom výbehu na Kňazovú (6 km) ich čakalo občerstvenie (Dušan Matija ml.) a hrebeńová časť Demianky. Nová svažnica od Bartolomeja Smetanu ich priviedla nad Krivany a tu ich čakalo prekvapenie v podobe množstvo vody v bývalom potôčiku do Putnova (niektorí povedali, že ako na pretekoch SPARTAN RACE, alebo duatlone). Na lúkach nad Putnovom z ktorých vidieť dominantu Spiaceho mnícha pripravili pre nich občerstvenie (Igor Sladkovský) a vymulčovaná trať viedla ku druhej „Gabiho“ skratke (autor Gabriel Kuchár). Zbehnutie ku železničnej trati zapojilo do činnosti aj posledné zvyšky svalstva. Pohľad na Lipany pod Balážkou a následne prebehnutie naď Gľacami dalo pretekárom signál, že do cieľa je už blízko. Trať bola označená kilometrovníkmi a bielo-červenými páskami, čo vysoko hodnotili nielen pretekári, ale aj organizátori zvyšných pretekov Čergovského pohára (Ondrej Janiga a Lukáš Višňovský). Poďakovanie patrí Paľovi Huňadymu, Gabrielovi Kuchárovi, Jankovi Feltovičovi a študentom Gymnázia Lipany (Gabriel Kušnír, Margita Kušnírová, Klaudia Obšutová). Po dobehu do cieľa, kde boli aj zvedaví diváci, sa podával čaj a po osprchovaní na Gymnáziu v Lipanoch (poďakovanie patrí riaditeľke PhDr. Viere Urdovej) sa mohli občerstviť chutnou kapustnicou a doplniť tekutiny v Pizzerii Biely dom.

Najlepším účastníkom predávali ceny primátor mesta Lipany Ing. Vlado Janošík, predseda klubu Ing. Bernard Majtner a Ing. Ján Feltovič. Spoločná fotka s úsmevmi účastníkom vraveli, že ani nevľúdne počasie nemôže byť prekážkou v priateľských stretnutiach komunity.

Ďakujem všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o zdarný priebeh akcie Akcia sa konala aj s príspevkom KN Modrá Torysa. Čaká nás ešte posledný štvrtý Beh hrebeňom Čergova 21.10.2017 (Kyjov – Minčol - Lysá – 30 km).

Tešíme sa na stretnutie s vami

Za organizátorov PaedDr. Jozef Sobota, autor projektu

 

bd2017a.jpgbd2017b.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Propozície na stiahnutie v PDF

Trasa na stiahnutie vo formáte GPX

 

Prihláste sa pomocou on-line formulára + uhraďte platbu do 21.9.2017 (streda) a zaplatíte zvýhodnené štartovné. Sumu podľa zaradenia do kategórie pošlite na účet SK40 0200 0000 0018 3880 4656. Ako variabilný symbol uveďte dátum narodenia a do poznámky zadajte meno,  priezvisko a kategóriu.

Elektronické prihlasovanie je už ukončené !!!

Prihlásenie je už  možné len priamo na mieste pred štartom pretekov.

 

Prihlasovací formulár      ...

Zoznam prihlásených pretekárov