Choď na obsah Choď na menu

Chata pri Zelenom Plese

18. 3. 2017

Celkom 73 členov KTS Mladosť Odeva Lipany, žiakov turistických krúžkov pri Gymnáziu v Lipanoch pod vedením J.Sobotu a zo ZŠ Komenského 113 pod vedením A.Majtnerovej ml. sa zúčastnilo na tradičnej akcii ukončenia zimnej sezóny, ktorou bola túra na Chatu pri Zelenom plese.

Aj keď v dolinách už začalo prevládať teplejšie jarné počasie, tak tatranské doliny sa ešte stále nechcú rozlúčiť so zimou, čoho svedkami sme boli aj my pri výstupe dolinou Bielej vody. Prvý 1 km bola cesta síce už bez snehu, no ďalej sa už dalo bez problémov pokračovať vo výstupe na lyžiach až na chatu, kde sme sa občerstvili a doplnili energiu na spiatočnú cestu. Nechýbalo ani zaspievanie turistickej hymny "Slovensko naše...", ktoré sa ozývalo nielen po celej chate, ale verím že ho bolo počuť aj v celej doline.  Mali sme možnosť opäť zažiť pravé zimné počasia aj so snežením, no cestou späť sa už spoza tatranských štítov začalo predierať aj slniečko.

Táto vydarená akcia dala bodku za zimnou lyžiarskou sezónou, ktorá bola tento roka vďaka na snehovú nádielku bohatej zime skutočne veľmi vydarená.

 

Prihlášky a info: Vlado Plavčan, Dodo Sobota

 

zp.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2017-03 Zelené pleso