Choď na obsah Choď na menu

Silvestrovský výstup na Minčol

31. 12. 2016

Členovia KST Mladosť Odeva Lipany a ostatní naši priatelia sa rozlúčili so starým rokom na vrchole Minčola v posledný deň roku 2016.

Za nádherného mrazivého zimného počasia sa viac ako 500 turistov z KST Mladosť Odeva Lipany a ostatných našich priateľov zo všetkých dolín spod Minčola (vrátane veľkej vyše 200 člennej skupiny z Lenartova) rozlúčili so starým rokom  na najvyššom vrchole pohoria Čergov v posledný deň roku 2016.

Následne sme sa pohostili pri útulni pod Minčolom, kde sme si navzájom zaželali do nového roku všetko len to NAJ...

PF 2017

 

Silvestrovský výstup na Minčol očami Jožka Sobotu

Za skorých ranných hodín sa partia Smetankovcov (Anička Ľubo), Sladkovských (Igor, Zuzka, Maroško, Igor  ml. Tomáš) a Dodo Sobota vybrali na útulňu pod Minčolom, aby tu pripravili pre účastníkov akcie  čaj a kávu. Bolo taktiež nutné pripraviť drobné drevo.

Ranný chlad v okolí Kalinovského potoka, množstvo snehu na stromoch a v okolí cesty a parkoviska, ako aj azúrová obloha dali tušiť, že to bude krásny záver kalendárneho roku v kruhu priateľov a známych.

Chlapci využili čas a spolu s Andraškovcami si vyskúšali lyže na freeride v lese vedľa útulne.

Prví prichádzajúci, i opozdilci kvôli problémom s dopravou, sa zvítavali a priali si všetko dobré aj pri čajíku a káve od KST Mladosť ODEVA Lipany. Pri pylóne účastníkov privítal Vlado Plavčan a zazneli aj tóny známej turistickej hymny. Pešiaci, ale aj skialpinisti, bežkári si vychutnávali panorámu širokého okolia a tešili sa spoločným debatám a hodnoteniam uplynulého roku.Akciu sme ukončili u Tkáčovcov, ktorí nám pripravili pirohy a sladké dobroty.

 

silvester.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2016-12 Silvester na Minčole