Choď na obsah Choď na menu

Stretnutie 4 okresov na Minčole

15. 9. 2015

15. september už tradične patrí stretnutiu turistov na Minčole. Tento rok to bolo už po 26. krát, čo KST Mladosť Odeva Lipany zorganizoval stretnutie turistov zo 4 okresov (Prešov, Sabinov, Bardejov a Stará Ľubovňa) na vrchole Minčola 1.157 m.n.m. Na vrchol k pylónu, resp. k sv. Krížu, tento rok zavítalo celkom vyše 500 turistov a priateľov prírody. Za krásneho jesenného počasia sa stretli turisti aj neturisti, jednoducho všetci tí, ktorí majú radi prírodu a mohli sa tak nielen pokochať jej nádherou, ale aj stretnúť priateľov a načerpať veľa fyzických i duchovných síl.

O 13:30 hod. sa už tradične konala sv.omša, tento rok nielen k sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ale aj s príležitosti 20. výročia postavenia a posvätenia sv. kríža na predvŕši Minčola, ktorú celebroval pán farár Michal Marčák. Pri útulni pod Minčolom nasledovalo spoločné agápe a občerstvenie chutným gulášom.

Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí prispeli k organizácii a zdarnému priebehu tohto krásneho podujatia a tešíme sa na stretnutie znova o rok.

 

4_okresy_2015a.jpg

4_okresy_2015b.jpg

 

Náhľad fotografií zo zložky 2015-09 Stretnutie na Minčole