Choď na obsah Choď na menu

37. zraz cykloturistov Dolný Kubín

27. 8. 2015

Lipianskí turisti na cyklozraze

V dňoch 27.-30. augusta 2015 sa konal v Dolnom Kubíne 37. zraz cykloturistov Klubu slovenských turistov, ktorého sa zúčastnilo 12 členov nášho klubu.

Organizátori pripravili 7 značených cyklotrás a 2 pešie túry.  na ktorých sme spoznávali nielen rázovitý oravský región, prírodu, malebné dedinky, ale navštívili aj najznámejšie kultúrne pamiatky.  Medzi ne patrili Oravský hrad nad obcou Oravský Podzámok, evanjelický drevený kostol v Istebnom aj v Leštinách, pamätný dom Martina Kukučína v Jasenovej, stanicu Tanečník na Oravskej lesnej železnici v Oravskej Lesnej, na Liptovskej strane to boli zrúcanina Liptovského hradu, termálne krátery v Kalamenoch, kúpele Lúčky i Liptovská Mara. V rámci voľna sme mali možnosť využiť popoludňajšiu prehliadku mesta so sprievodcom z Oravského múzea, voľný vstup do Oravskej galérie, alebo zrelaxovať sa využitím zľavy v AquaRelaxe v Dolnom Kubíne. K vynikajúcej celkovej  atmosfére zrazu prispeli bohaté sprievodné kultúrne podujatia, pohostenie  na trasách a zabezpečenie z hľadiska bezpečnosti. Pri slávnostnom ukončení účastníci zhodnotili  akciu ako jednu z najlepších, ak nie najlepšiu. Štafeta zrazov,  putovala od rúk Jozefa Brnušáka predsedu KST Orava Dolný Kubín do rúk podpredsedu sekcie cykloturistiky Antona Hasáka, keďže sa zatiaľ nik neprihlásil ako usporiadateľ ďalšieho ročníka.

V nedeľu sme z Dolného Kubína odchádzali plní zážitkov a dobrej pohody a s  vierou, že sa nájde klub ktorý usporiada ďalší ročník zrazu a my  sa ho budeme môcť znova zúčastniť.

 

 Katarína Tkáčová

 

 

Náhľad fotografií zo zložky 2015-08 Cyklozraz