Choď na obsah Choď na menu

Západné Tatry II.

13. 8. 2012

 

ROHÁČE 2012

 

Expedícia trinástich členov KST Mladosť Odeva Lipany na troch autách v základnom tábore v chate Zverovka v dňoch 13.-15.8.2012 absolvovala:

1. deň 13.8.2012 (pondelok):  Po presune autami z Lipian, cez Brutovce, Levoču,Poprad, Liptovský Mikuláš, Zuberec na Zverovku a ubytovaní sme absolvovali trasu: Chata Zverovka (1037 m n.m.)- sedlo Zábraď- Rákoň (1876 m n.m) - Volovec (2063 m n.m.) - Sedlo Zabraď - Tatliakova chata – chata Zverovka. Na hrebeni sa striedali výhľady s nástupom hmly. Na Volovci spievame turistickú hymnu. Na Tatliakovej chate sa občerstvujeme. Z Adamcule niektorí z nás absolvujú túru k vodopádu. Zuzke došli hneď prvý deň baterky na foťáku.

 2. deň (14.8.2012) Chata Zverovka - nástup na Salatín (1630 m n. m)- partizánska nemocnica pod Salatínom. Pôvodnú verziu túry s výstupom na Brestovú sme museli upraviť kvôli neustálemu daždu (na hrebeňoch snežilo). Na križovatke značky a lesnej cesty odbočujeme doprava. Stretávame lesných robotníkov. Nemocnica je zatvorená. Občerstvujeme sa pod prístreškom. Tibor zbiera huby. Večer sa dozvedáme radostnú správu - Kožuškovcom sa narodil syn Jozef - gratulujeme a oslavujeme. Je totiž s nami dedko Anton. Tibor suší huby. Peťo, Dominika, Toník a Zuzka pozerajú na notebooku filmy a hrajú karty.  

3.deň (15.8.2012) Po odhlásení z ubytovania sme sa autami presunuli po ceste cez Zuberec do lokality Huty, odtiaľ  sme absolvovali výstup na Sivý vrch (1803 m n.m). Následne cez sedlo Pálenica sme  zišli do Zuberca, kde nás čakalo auto s Dodom a Ľubkou, ktorí sa vrátili z predvrchola naspäť spolu s Dominikou a Peťom na Huty. Aj keď výstup prebiehal za hmly, postupne sa vyjasnilo. Pri spiatočnej ceste sme navštívili aj Huncovce, kde si niektorí z nás kúpili športový tovaru Jankovho priateľa. Vierke spadol na Sivom vrchu foťák a je nefunkčný L V Lipanoch vyberáme veci z Vladovho auta.

Ubytovanie s polpenziou na chate Zverovka, vedúca, obsluha boli na vysokej úrovni- boli sme spokojní. Chata poskytuje možnosť spoločenskej miestnosti, je tu televizor, hráme společenské hry a mládež má zo sebou aj notebook. Počasie sice nebolo ideálne (najmä v utorok), ale túry sa dali absolvovať.  Ďakujeme dievčatám za napečené koláče a TEŠÍME SA NA STRETNUTIE V ROHÁČOCH NA BUDÚCI ROK V LOKALITE PRIBYLINA.

Zapísal: PaedDr. Jozef Sobota, vedúci akcie

 

Náhľad fotografií zo zložky 2012/08 Roháče