Choď na obsah Choď na menu

Brigáda na útulni pod Minčolom

17. 11. 2011

Klub slovenských turistov v Lipanoch už každoročne pred zimnou sezónou pripravuje brigádu na útulni pod Minčolom. Pôvodný názov tejto akcie bol „Mládežnícky výstup na Minčol“. Tento sme premenovali na Guľáš na útulni pod Minčolom. Akcia sa koná 17. Novembra aj na počesť Nežnej revolúcie.
Prekrásne počasie týchto novembrových dní signalizovalo bohatú účasť na tejto akcii. Podporný tím (A. Bednár, R. Bednár, J. Sobota, J. Varecha, V. Gall, Z. Čekanová) vyrazil už ráno o pol ôsmej a po offroadovom výjazde Juraja Figuru s kotlíkom a množstvom náčinia, pripravil guľáš pre všetkých účastníkov akcie. Hlavná skupina žiakov a študentov základných a stredných škôl mesta pod vedením pedagogického dozoru (M. Polomský, T. Križalkovičová, E. Kazimírová, B. Ďurechová a M. Čontofalská) a turisti z KST Mladosť Odeva Lipany vyrazili z Lipian o 9. hodine. Poďakovanie patrí P. Dinisovi za poskytnutie mikrobusu a všetkým vodičom, ktorí doviezli žiakov na skládku pri Kalinovskom potoku.
V príjemnej atmosfére sa nám podarilo, aj napriek neúčasti techniky, pripraviť drevo, spríjemniť vnútorné prostredie útulne, vyčistiť studničku pri útulni, vyčistiť okolia útulne od odpadkov a popadaných konárov, urobiť zábradlie v strmom svahu pod útulňou.
Mnohí z účastníkov akcie vystúpili ku krížu a na vrchol Minčola, kde sa mohli pokochať pohľadmi a užiť si lúče slnka.
Na záver akcie zaznela turistická hymna.
Ďakujeme všetkým aktívnym zúčastnením priaznivcom turistiky a Minčola. Tešíme sa na stretnutie na prelome rokov.

 

Náhľad fotografií zo zložky 2011/11 Brigáda na útulni